Το Κτήμα Μανωλεσάκη στο enopoliο

Η Δράμα στην Κρήτη..

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 20:30

 

Photos

Πληροφορίες

  Η οικογένεια Μανωλεσάκη  δραστηριοποιείται  στην αμπελουργία και την  οινοποίηση  από το 1989, μια κομβική περίοδος που συμπίπτει με το ξεκίνημα του αμπελώνα της περιοχής της Αδριανής στη Δράμα, με τις κοσμοπολίτικες γαλλικές ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

  Ο Γιώργος Μανωλεσάκης είναι από τους πρώτους που αναβίωσε την αμπελουργία στην ιστορική αυτή.περιοχή. Με την βοήθεια του υιού του Σταύρου, ασχολούνται προσωπικά με το σύνολο των εργασιών της καλλιέργειας των αμπελιών, της παραγωγής των οίνων του κτήματος και φροντίζουν να διατηρηθεί ο σεβασμός στις προσταγές της Φύσης παράλληλα με την βελτιστοποίηση της αμπελουργικής και παραγωγικής διαδικασίας, ώστε τα κλήματα να μπορούν να  αποδώσουν τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής, που αποτελεί και τον αρχικό στόχο.

  Το 1998 ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις  του οινοποιείου με μια υπερσύγχρονη οινοπαραγωγική μονάδα έκτασης 1500 τ.μ. που βρίσκεται στην καρδιά  του ιδιόκτητου  αμπελώνα των 200 στρεμμάτων στις πλαγιές της Αδριανής, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της  Δράμας.

   Το 2004,  η διαρκής αναζήτηση οδήγησε σε νέες καλλιέργειες ελληνικών γηγενών ποικιλιών όπως Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, ενώ το 2008 προστέθηκαν οι επίσης ελληνικές ποικιλίες Μοσχόμαυρο, Λημνιό και το 2014 το Pinot noir.

  Στόχος των ανθρώπων του κτήματος είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών αποκλειστικά από τον ιδιόκτητο αμπελώνα, ώστε  να αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της κάθε ποικιλίας, σε απόλυτη αρμονία με το μικροκλίμα και το έδαφος των αμπελώνων.

Δείτε τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε!

Τόπος / Ημερομηνία:

  Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στην Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου κρήτης την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 20:30.

  Περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω τήρησης πρωτοκόλλου ασφάλειας & υγιεινής.

Πληροφορίες / Επικοινωνία:

Ηλιάδης Νίκος 6937 26.55.82

[email protected]