Η γευσιγνωσία
Χρώμα βαθύ κόκκινο Στη μύτη νότες από μικρά κόκκινα φρούτα (κεράσι, φραγκοστάφυλο, μύρτιλο), μπαχαρικά (μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο, βανίλια), δέρμα και καπνός. Γεμάτο σώμα καλής δομής, καλή οξύτητα και έντονες τανίνες. Παρατεταμένη επίγευση στο στόμα.
Οι συνδυασμοί
Πιάτα κόκκινων κρεάτων με έντονες γεύσεις και σκληρά κίτρινα τυριά όπως Parmesan.
Terroir / Αμπελώνας
Στο επίπεδο της θάλασσας και λίγο ψηλότερα, στο Κρόκιο Μαγνησίας, 30 χλμ. Νοτιοανατολικά του Βόλου, στον Παγασητικό κόλπο.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΚΤΗΜΑ ΣΙΡΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΘΕΣΑΛΙΑ ΒΟΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΚΤΗΜΑ KTHMA ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ OINOPOIEIO OINOPOIIO XINOMAVRO XINOMAYRO SYRAH ERIUROS XIROS RED DRY 5201064011352