Οινογευσιγνωσία#3 2023 | Κίτος Οινοποιείο

Το Οινοποιείο “Κίτος” στο enopoliο

 

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:30

 

Πληροφορίες

   

  Ο Γιώργος Κίτος, γεωπόνος, μαζί με την σύζυγο του Ντίνα, μετά από 4 χρόνια άπειρων δοκιμών κρασιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αποφάσισαν το 2001 την φύτευση μισού στρέμματος αμπελώνα γύρω από το σπίτι τους στο Σωτήριο Λάρισας.

   Το 2004 οινοποιεί το πρώτο βαρέλι blend bordeau με καταπληκτικά αποτελέσματα.

   Τα χρόνια περνούν. Το κρασί γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο και το 2009 φυτεύει 15 στρέμματα Cabernet, Merlot, Shiraz και Ξινόμαυρο.

   Η φύτευση είναι πυκνή. Όλες οι επεμβάσεις γίνονται με το χέρι, χωρίς λιπάσματα και εντομοκτόνα. Η παραγωγή είναι πολύ μικρή, 1 φιάλη ανά πρέμνο.

   Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές 500 λίτρων χωρίς χημική επέμβαση, με άγριες ζύμες και μόνο με την χρήση θειώδους. Πρόκειται για φυσικά  vegan κρασιά.
        
   Παραμονή στα βαρέλια για 6-8 μήνες. Εμφιαλώνονται αφιλτράριστα.

Δείτε τα κρασιά που θα δοκιμάσουμε!

Τόπος / Ημερομηνία:

 Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στην Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου Κρήτης την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 20:30.

Διαδικασία συμμετοχής:

 Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας ηλεκτρονικά στο [email protected]   ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 6937 26.55.82

Περιορισμένος αριθμός θέσεων λόγω τήρησης πρωτοκόλλου ασφάλειας & υγιεινής.

Πληροφορίες / Επικοινωνία:

Ηλιάδης Νίκος 6937 26.55.82  /  [email protected]