Χαρακτηριστικά
Το χρυσόξανθο λαμπερό χρώμα, ο συμπαγής λευκός αφρός, η αρωματική ένταση και η αρμονική συνύπαρξη του βυνώδους και ανθικού-φρουτώδους χαρακτήρα, η ισορροπία στην γεύση, η σχετικά χαμηλή αλκοόλη, η ήπια-διακριτική πικράδα και η έντονα αρωματική επίγευση, συνθέτουν το γευστικό προφίλ της “αιρετικής” συνταγής.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει θαλασσινά, σαλάτες, sushi, ασιατική κουζίνα. Σερβίρεται στους 6-8°C.
Ζυθοποιείο
Στο Ωρολόγιο Εύβοιας, δημιουργήθηκε από τον χημικό και οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γεώργιο Παναγιώτου η πρότυπη Μικροζυθοποιία Septem, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, τη διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας. Στα λατινικά σημαίνει επτά, που είναι ο αριθμός της δημιουργίας, ο οποίος και αποτέλεσε την έμπνευση έτσι ώστε κάθε τύπος μπύρας να φέρει το όνομα μιας διαφορετικής ημέρας.
Ζυθοποίηση
Έχοντας ένα πολύπλοκο βυνώδη χαρακτήρα που αποτελεί την βάση αυτής της κατηγορίας μπύρας, επιλέχθηκαν τρεις λυκίσκοι για να αναδειχθεί ο αρωματικός χαρακτήρας και να δοθεί μια ήπια διακριτική πικράδα, τον αμερικάνικο Sabro, που λανσαρίστηκε μόλις το 2018 και συνήθως χρησιμοποιείται σε IPAs, ο οποίος χαρακτηρίζεται από εκρηκτικά αρώματα κίτρου, μανταρινιού και εξωτικών φρούτων, τον Σλοβένικο Bobek, μια «ευγενή» ποικιλία με ανθικά αρώματα και ήπια πικράδα και τον γερμανικό Hallertau Mellon που χαρακτηρίζεται από αρώματα πεπονιού, μελιού και υπερώριμης φράουλας. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποσότητα λυκίσκου στην τέλος της ζυθοποίησης, διατηρείται χαμηλά η πικράδα της συνταγή και ταιριάζει αρμονικά ο βυνώδης χαρακτήρας της μπύρας με τα αρώματα εσπεριδοειδών, μελιού και εξωτικών φρούτων από τους λυκίσκους. Η διαφοροποίηση στις θερμοκρασίες ζύμωσης και η επιλογή μιας όχι συνηθισμένης lager μαγιάς, ανέδειξε τον crispy και δροσιστικό χαρακτήρα στην γεύση.
ΜΠΙΡΑ ΜΠΘΡΑ ΜΠΥΡΑ ΜΠΙΡ ΒΕΕΡ ΜΒΙΡΑ ΜΒΥΡΑ BEER MPYRA MPIRA ΣΕΠΤΕΜ ΛΑΝΓΚΕΡ ΛΑΓΕΡ ΛΑΓΚΕΡ ΜΥΛΟΣ ΜΙΛΟΣ 1888 ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑ ΕΒΟΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΟΡΟΛΟΓΙΟ ΖΥΘΟΣ ΜΠΙΡΑ ΜΠΥΡΑ ΗΕΡΕΤΙΨ ΕΡΕΤΙΚ ΧΕΡΕΤΙΚ 5200112971112