Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει επιδόρπια, φρούτα, παγωτό, γλυκά, ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 8-10°C.
Terroir / Αμπελώνας
Η Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας ιδρύθηκε τον 14ο αι. μ.Χ. και βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Από τις κύριες ασχολίες των Μοναχών ήταν και είναι η καλλιέργεια των αμπελιών χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Καλλιεργούνται 350 στρέμματα αμπελώνες βιολογικής γεωργίας με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες. Έδαφος σχιστόλιθικό, σε ύψωμα με οπτικό πεδίο την Μονή Τοπλού, την θάλασσα Βόρεια και ανατολικά τις παραλίες της Χιόνας και του Κουρεμένου.
Οινοποίηση
Τα υπερώριμα σταφύλια της ποικιλίας Λιάτικο απλώνονται στον ήλιο για μερική αποξήρανση. Ο παχύρρευστος χυμός αποδίδει ένα φυσικά γλυκύ οίνο με εξαιρετική πυκνότητα.
ΤΟΠΛΟΥ ΛΑΣΙΘΙ ΛΑΣΗΘΙ ΚΡΗΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΞΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ TOPLOY TOPLOU WINE RED KOKKINO BIO ΒΙΟ BIOLOGIKO ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΣΙΤΗΙ ΛΑΣΙΘΙ ΛΑΣΗΘΙ ΣΗΤΕΙΑ ΣΙΤΙΑ ΣΙΤΕΙΑ SHTEIA SITEIA SITIA VAI ΒΑΙ NATURAL SWEET LIATIKO ΛΙΑΤΙΚΟ 5206340300090