Χαρακτηριστικά
Τσικουδιά, απόσταγμα από στέμφυλα της ποικιλίας Roussanne. Αμπελώνας στον Βατόλλακο Χανίων. Έδαφος σχιστόλιθικό, αμμώδες, αργιλώδες, σε υψόμετρο 320-600 μέτρα, συγκομιδή 15-25 Αυγούστου. Μονή απόσταξη των στέμφυλων σε χάλκινους αποστακτήρες.
Οι συνδυασμοί
Σερβίρεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος το χειμώνα ή παγωμένη το καλοκαίρι. Προτείνεται να ψυχθεί. Αν προστεθούν παγάκια στη θα κρυσταλλοποιηθούν τα αιθέρια έλαια και θα υποβαθμιστεί η γεύση. Ιδανικά η θερμοκρασία σερβιρίσματος της παγωμένης τσικουδιάς είναι 4-8°C. Συνοδεύει θαλασσινά, παραδοσιακά ορεκτικά.
ΝΟΣΤΟΣ TSIKOYDIA RAKI DIGESTIVE CHANIA XANIA KRHTH CRETE DISTILLATE APOSTAGMA DISTILLED MANOYSAKIS MANOUSAKIS MANOUSAKHS MANOYSAKHS ΡΑΚΙ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΚΡΗΤΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΧΑΝΙΑ ΒΑΤΤΟΛΑΚΟΣ ΝΟΣΤΟΣ NOSTOS ΡΟΥΣΑΝΕ ΡΟΥΣΣΑΝΕ ΡΟΥΣΑΝ ΡΟΥΣΣΑΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ 5200327500121