Η γευσιγνωσία
Λεπτά αρώματα κόκκινων φρούτων, ντομάτας και πάστας ελιάς που δένουν απόλυτα με το ξύλο της παλαίωσης. Φινετσάτο και ελαφρύ με μαλακές αλλά επιθετικές τανίνες και εξαιρετική ισορροπία. Παρουσιάζει μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.
Οι συνδυασμοί
Kόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρεμένα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνες στην Νάουσα Ημαθίας, περιοχή Στράντζα, 180 στρεμμάτων, γραμμικός, χωρισμένος σε μικρά οικόπεδα ανά ποικιλία. Έδαφος, αμμοαργιλώδες με ασβεστούχο, με μέσο ύψος 300m από την επιφάνεια της θάλασσας, κλίμα εύκρατο μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού κλίματος.
Οινοποίηση
Η διαλογή ξεκινάει από το αμπέλι και ολοκληρώνεται στην ταινία διαλογής πριν την μεταφορά των σταφυλιών στις δεξαμενές. Ακολουθείται περίοδος προζυμωτικής κρυοεκχύλισης και συνεχίζει με θερμοκρασίες ζύμωσης 18-22°C. Η εκχύλιση και η αλκοολική ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες και στην συνέχεια ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. 12 μήνες παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 300lt. Αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΝΑΟΥΣΑ ΝΑΟΥΣΣΑ ΕΡΥΘΡΟ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ WINE OINOS ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ KRASI RED DRY ERITHROS NAOYSA NAOYSSA XRISOXOOY XRYSOXOOY CHRISOCHOOY CHRISOHOOY XRISOXOOU CHRISOHOOU ΧΙΝΟΜΑΩΡΟ JINOMABRO XINOMAVRO XINOMABRO ΞΙΝΟΜΑΒΡΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 5204359331043