Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ζυμαρικά με κόκκινα κρέατα, κότσι χοιρινό στο φούρνο, μοσχάρι με σως κάρυ, σνίτσελ χοιρινό, αρνί μαγειρευτό σε γάστρα, μοσχάρι ή χοιρινό barbeque, λαγό στιφάδο, λουκάνικα ή μπιφτέκια στα κάρβουνα, έντονα πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στην περιοχή της Αχαΐας σε υψόμετρο 300 μέτρων. Έδαφος αμμοαργιλώδες ασβεστούχο. Η παραγωγή κυμαίνεται στα 700 κιλά στο στρέμμα.
Οινοποίηση
Ζύμωση σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 18°C και εκχύλιση αφού τελειώσει η αλκοολική ζύμωση για μερικές ημέρες ακόμη. Παραμονή για 24 μήνες σε νέα δρύινα βαρέλια 225 lt.
ANTVNOPOYLOS ANTONOPOULOS ANTONOPULOS ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, PELOPONNESE, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ANTONOPOYLOS ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, OINOS, ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΤΡΑ WINE DRY XIROS ERYTHROS RED KOKKINO MERLOT ΜΕΡΛΟΤ ΜΕΡΛΟ