Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ψητά κρεατικά, πλούσιες σάλτσες, πιπεράτα φιλέτα, αλλαντικά, αρνάκι στο φούρνο, αγριογούρουνο ψητό, σκληρά κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Ιδιόκτητος στη θέση Πετρί στο χωριό Γιάλτρα Αιδηψού Ευβοίας. Αμμώδες έδαφος με αρκετή ποσότητα βοτσάλων, κλίση 18%, με βορειοανατολικό προσανατολισμό σε 400 μέτρα υψόμετρο.
Οινοποίηση
Αυθόρμητη ζύμωση με τις ιθαγενείς ζύμες σε ανοικτού τύπου δεξαμενές. Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων για 12 μήνες. Παλαιώνει 24 μήνες στη φιάλη. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
GIALTRA GYALTRA ΓΥΑΛΤΡΑ ΓΙΑΛΤΡΑ VRINIOTIS BRINIOTIS KRASI ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ OINOS WINE ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, SYRAH, SHIRAZ, ΣΙΡΑΖ, VRYNIOTIS OINOPOIEIO, ΒΡΥΝΙΩΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, EYBOIA, ΕΥΒΟΙΑ, OINOS, ΟΙΝΟΣ SYRAH SIRAX SIRA ΣΥΡΑΗ ΣΙΡΑ ΣΙΡΑΧ ΣΥΡΑΗ ΒΡΥΝΙΩΤΗΣ ΩΡΥΝΙΟΤΙΣ ΒΡΙΝΙΩΤΗΣ