Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ψητά κρεατικά, πλούσιες σάλτσες, πιπεράτα φιλέτα, αλλαντικά, αρνάκι στο φούρνο, αγριογούρουνο ψητό, σκληρά κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Ιδιόκτητο επιλεγμένο αμπελοτόπι στο όρος Τελέθριο στη βόρεια Εύβοια, έκτασης 25 στρεμμάτων. Έδαφος αμμώδες με 12% κλίση, υψόμετρο 400μ. και βορειοανατολικό προσανατολισμό.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή. Ωρίμαση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Παλαίωση στη φιάλη για 6 μήνες. Μεγάλο δυναμικό παλαίωσης.
iama ιαμα ιαμα IAMA ΙΑΜΑ IAMA GIALTRA GYALTRA ΓΥΑΛΤΡΑ ΓΙΑΛΤΡΑ VRINIOTIS BRINIOTIS ΒΡΑΔΙΑΝΟ VRADIANO BRADIANO KRASI ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ OINOS WINE IAMA, ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, VRADYANO, ΒΡΑΔΥΑΝΟ, SYRAH, SHIRAZ, ΣΙΡΑΖ, VRYNIOTIS OINOPOIEIO, ΒΡΥΝΙΩΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, EYBOIA, ΕΥΒΟΙΑ, OINOS, ΟΙΝΟΣ 5200112111211