Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κοκκινιστό κατσαρόλας με χυλοπίτες, κρέας στη σχάρα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Από τα ιδιόκτητα αμπελοτόπια Κοκκινόμυλος και Αυλοτόπι που αναπτύσσονται σε λοφοπλαγιές στους πρόποδες του όρους Πάρνωνα σε υψόμετρο 720-750 μέτρων. Οι αμπελώνες του κτήματος απλώνονται στην ανατολική πλευρά του οροπεδίου της Μαντινείας, στο κέντρο της Αρκαδίας.
Οινοποίηση
Κλασική οινοποίηση με εκχύλιση 10-15 ημερών. Στη συνέχεια ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 2ης και 3ης χρήσης για διάστημα περίπου 10 μηνών.
ΟΙΝΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΞΗΡΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ TSELEPOS MANTINEIA MANTINIA PELOPONHSOS PELOPONNESE XIROS ΡΕΔ ΕΡΥΘΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ XIROS ERYTHROS RED DRY ERYTHROS XIROS RED DRY MERLOT ΜΕΡΛΟΤ ΜΕΡΛΟ ΚΑΜΠΕΡΝΕΤ ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΣΕΒΙΝΙΟΝ ΨΑΒΕΡΝΕΤ ΣΑΘΩΙΓΝΟΝ ΚΟΛΗΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΛΛΗΝΙΑΤΙΚΟ KOLLINIATIKO KOLINIATIKO KOLLHNIATIKO KOLHNIATIKO DILOFOS DYLOFOS ΔΙΛΟΦΟΣ ΔΥΛΟΦΟΣ 5203875030003