Η γευσιγνωσία
Αρώματα κόκκινων φρούτων, ευκαλύπτου και σοκολάτας με πλούσια βελούδινη γεύση. Πολύ μαλακές τανίνες και στρογγυλή οξύτητα που ολοκληρώνει απολαυστικά τη γευστική εμπειρία.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κυνήγι, κουνέλι στιφάδο, κρέατα με έντονες σάλτσες κόκκινων φρούτων. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνας Κοκκινόμυλος. Οι αμπελώνες του κτήματος απλώνονται στην ανατολική πλευρά του οροπεδίου της Μαντινείας, στο κέντρο της Αρκαδίας, σε υψόμετρο 750 μέτρων στους πρόποδες του όρους Πάρνωνα. Αργιλοπετρώδη εδάφη. Βορειοδυτικός προσανατολισμός. Απόδοση 600 kg/στρέμμα.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρά μέθοδος οινοποίησης με πολύ μεγάλες εκχυλίσεις 20-25 ημερών. Παλαίωση για 15 μήνες σε νέα δρύινα βαρέλια.
ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΟΣ ΚΟΚΙΝΟΜΥΛΟΣ KOKKINOMYLOS KOKKINOMILOS KOKINOMYLOS KOKINOMILOS ΟΙΝΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΞΗΡΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ TSELEPOS MANTINEIA MANTINIA PELOPONHSOS PELOPONNESE XIROS ΡΕΔ ΕΡΥΘΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ XIROS ERYTHROS RED DRY ERYTHROS XIROS RED DRY MERLOT ΜΕΡΛΟΤ ΜΕΡΛΟ