Η γευσιγνωσία
Διακριτικά αρώματα σμέουρων, κερασιού και φράουλας. Ογκώδες με δροσερή οξύτητα και γλυκιά μακρά επίγευση.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει γαρίδες, οστρακοειδή, γαριδομακαροναδα, σαλάτες με κοτόπουλο, μακαρόνια με πέστο βασιλικού, τυρί φέτα. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Η Ιερά Μονή Τοπλού Σητείας ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. και βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Από τις κύριες ασχολίες των Μοναχών ήταν και είναι η καλλιέργεια των αμπελιών χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων. Καλλιεργούνται αμπελώνες 350 στρεμμάτων βιολογικής γεωργίας με γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες. Έδαφος σχιστολιθικό, σε ύψωμα με οπτικό πεδίο την Μονή Τοπλού, την θάλασσα Βόρεια και ανατολικά τις παραλίες της Χιόνας και του Κουρεμένου.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή.
ΒΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ BIO ΤΟΠΛΟΥ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ ΡΟΣΕ ΡΟΖΕ ΚΡΗΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΜΟΝΗ ΛΙΑΤΙΚΟ TOPLOU TOPLOY ROSE ROZE LIATIKO AMARANTON AMARANDON MONASTERY MONASTERI OINOS KRASI WINE ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ 5206340300083