Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Θαλασσινά, λευκά κρέατα, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, τυριά, φρούτα.
Terroir / Αμπελώνας
Tο Οινοποιείο της ASTIR X βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Καλαμάτας, την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο. Εξειδικευμένη αμπελουργική ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε συνεργασία με 88 ντόπιους αμπελουργούς, παρακολουθούν και φροντίζουν την καλλιέργεια των συνολικά 800 στρεμμάτων αμπελώνων από τα οποία προέρχεται η πρώτη ύλη των κρασιών της Astir X. Η επιλογή των αμπελώνων έγινε με γνώμονα την βέλτιστη απόδοση της εκάστοτε ποικιλίας στο μικροκλίμα της περιοχής. Αμπελώνες για την Μαλαγουζιά από το Μεσοπόταμο και τη Χώρα Μεσσηνίας για το Chardonnay από Γαργαλιάνους, Μεσοπόταμο, Βάλτα, Φόλκα και Στρέφι Μεσσηνίας για το Sauvignon Blanc από το Πυργάκι Μεσσηνίας για τον Ροδίτη Αλεπού από το Πυργάκι και Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, και από τα Γιουλέικα Αχαΐας.
Οινοποίηση
Κλασσική λευκή.
LEFKOS, ΛΕΥΚΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, GOLD CUVEE, MALAGOUSIA, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, RODITIS ALEPOY, ΡΟΔΙΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥ, PELOPONNESE, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ASTIRX OINOPOIEIO, ΑΣΤΙΡΧ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, OINOS, ΟΙΝΟΣ ΜΑΤΙ MATI, 5204212300155