Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψάρια και θαλασσινά, ψητά λαχανικά, πράσινες σαλάτες με έντονα μυρωδικά και προσούτο, ποικιλία τυριών, φρέσκα φρούτα εποχής.
Terroir / Αμπελώνας
Ελαφριάς προς μέσης μηχανικής σύστασης, άριστης αποστράγγισης, προσχωσιγενή (παλαιότερες λιμναίες αποθέσεις) με πλεονέκτημα τα αμμώδη εδάφη. Σύστημα διαμόρφωσης: Γραμμικό αμφίπλευρο Royat. Ηλικία πρέμνων, 15 έτη. Μέση απόδοση: 10.000 kg/ha.
Οινοποίηση
Τα σταφύλια έχουν επιλεγεί εσκεμμένα από την αμπελουργική ζώνη του Αμύνταιου για να πετύχουμε τον χαρακτήρα που θέλουμε. Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι και τοποθετούνται σε ψυκτικούς θαλάμους σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για την διατήρηση των λεπτών αρωματικών χαρακτηριστικών. Μετά από ελαφριά έκθλιψη, όπου κρατάμε και ένα μικρό ποσοστό whole bunch, τα σταφύλια οδηγούνται σε πνευματικό πιεστήριο για κρυοεκχύλιση 12 ωρών. Η θερμοκρασία ζύμωσης διατηρείται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και μένει ελάχιστα στις οινολάσπες.
ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΙΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΗΡΟΣ DRY MPOUTARHS WHITE, LEFKOS, ΛΕΥΚΟΣ, BOUTARI, AMYNTAION, MALAGOUZIA, SAUVIGNON BLANC, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗ, LEFKO GRAMMA GRAMA ΛΕΥΚΟ ΓΡΑΜΜΑ MALAGOYZIA 5201022582009