Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει σαλάτες, sushi, Ασιατική κουζίνα, αλμυρά snacks, γλυκά με βάση την κρέμα και την φράουλα. Σερβίρεται στους 8-10°C.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνες στην Νάουσα Ημαθίας, περιοχή Στράντζα, 180 στρεμμάτων, γραμμικός, χωρισμένος σε μικρά οικόπεδα ανά ποικιλία. Έδαφος, αμμοαργιλώδες με ασβεστούχο, με μέσο ύψος 300m από την επιφάνεια της θάλασσας, κλίμα εύκρατο μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού κλίματος.
Οινοποίηση
Επειτα από προσεκτικό εκραγισμό και αποχύμωση, ο χυμός μαζί με τα στέμφυλα παραμένει σε χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να επιτύχουμε μια ομαλή και σταθερή εκχύλιση του χρώματος. Έπειτα από παραμονή με τα στέμφυλα (περίπου 30 – 36 ωρών) και αφαίμαξη του γλεύκους, έχοντας το επιθυμητό πια χρώμα, συνεχίζεται η διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης για την παραγωγή ροζέ οίνου.
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΝΑΟΥΣΑ ΝΑΟΥΣΣΑ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ WINE OINOS KRASI NAOYSA NAOYSSA XRISOXOOY XRYSOXOOY CHRISOCHOOY CHRISOHOOY XRISOXOOU CHRISOHOOU ΜΠΙΖΟΥ ΣΤΡΑΝΤΖΑ ΗΜΑΘΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΞΙΝΟΜΑΒΡΟ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ XINOMAVRO MOSXATO MOSCHATO ALEXANDRIAS ALEXANDREIAS ROZE ROSE DEMI SEC SEMI SEC HMIGLYKOS IMIGLIKOS HMIGLIKOS ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ ΗΜΙΞΗΡΟΣ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 5204359023948