Η γευσιγνωσία
Μέτριο προς βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μεσαίας έντασης μύτη με μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο και βατόμουρο να αναμιγνύονται με νότες ξύλου και μαύρης σοκολάτας σε ένα πικάντικο και βοτανικό φόντο. Στο στόμα έχει κρεμώδη υφή, με μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Φρουτώδης επίγευση με μεγάλη διάρκεια.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κρέατα μαγειρευτά ή ψητά, κυνήγι, ορεκτικά, κρύα πιάτα και τυριά μέτριας έντασης. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελοτεμάχιο στη θέση Μεγάλο Λιβάδι στο Ρέθι Κορινθίας σε υψόμετρο 850μ. Ηλικία αμπελώνα 20 έτη, φύτευση το 2001.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή. Χειρωνακτικός τρύγος, αφαίμαξη σε ποσοστό 20%. Απόδοση ανά στρέμμα 600 κιλά. Ζύμωση με γηγενείς ζύμες, εκχύλιση 30 ημερών. Ωρίμανση για 18 μήνες σε βαρέλια γαλλικής δρυός.
ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ PAPARGYRIOY PAPARGYRIOU PAPARGIRIOY PAPARGYRIOY PELOPONNHSOS KORINTHIA KORINUIA DRY XIROS DRY XHROS JHROS WINE OINOS KRASI ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΚΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ PAPARGYRIOY PAPARGIRIOY KTHMA ESTATE KTIMA RED DRY ERYTHROS XIROS PAPARGYRIOU PAPARGIRIOU PELOPONNESE PELOPONHSOS PELOPONESE PELOPONNHSOS ΤΗΕ ΕΜΠΕΡΟΡ ΜΕΡΛΟΤ ΜΕΡΛΟ ΨΑΒΕΡΝΕΤ ΦΡΑΝΨ ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΜΕΡΛΟ ΦΡΑΝΚ ΦΡΑΝΓΚ 5206209000444 ΤΗΕ ΕΜΠΕΡΟΡ