Η γευσιγνωσία
Έντονο βαθυκόκκινο χρώμα με ρουμπινί αποχρώσεις. Μπουκέτο κόκκινων φρούτων με νύξεις βανίλιας. Στρογγυλό στο στόμα με βελούδινη αίσθηση, βουτυράτη επίγευση και διακριτικές ευγενείς τανίνες.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κυνήγι, έντονες σάλτσες, κόκκινο κρέας, πικάντικα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στην τοποθεσία Άγιοι Απόστολοι, στα Καστελλιανά Ηρακλείου Κρήτης. Αμπελώνας 12 στρεμμάτων σε υψόμετρο 200-280μ.
Οινοποίηση
Παραδοσιακή ζύμωση για 10-15 ημέρες σε ανοξείδωτους οινοποιητές. Ανάδευση κάθε 4 ώρες κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου με στόχο την ήπια εκχύλιση. Μηλογαλακτική ζύμωση. Ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλική δρυ 225 λίτρων, 50% νέα, 50% 2ης χρήσης. Παλαίωση στη φιάλη για 12 μήνες.
ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΟΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ STRATARIDAKH STRATARIDAKHS STRATARIDAKI STRATARIDAKIS XIROS JHROS ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΣΥΡΑΗ ΣΙΡΑ ΣΥΡΑΧ ΣΥΡΑ KOTSIFALI IXNHLATHS IXNILATHS IXNILATIS IHNHLATHS IHNILATHS 5206324022338