Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ψητά λευκά κρέατα, αστακό στη σχάρα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, μανιτάρια σε κρέμα γάλακτος, ώριμα τυριά. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Ξερολιά, Άγιος Θωμάς Ηρακλείου Κρήτης. Έδαφος Ασβεστολιθικό. Aπόδοση: 500 κιλά/στρέμμα.Τρύγος: Αρχές Αυγούστου.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή οινοποίηση. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 12°C μέσα στο πιεστήριο. Δεξαμενή για στατική απολάσπωση από το σώμα του πολτού του μούστου. Ζυμώνεται στους 14-15°C. Μπατονάζ με τις οινολάσπες.
ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ΨΗΑΡΔΟΝΝΑΥ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΞΗΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΑΡΝΤΟΝΕ EPIKENTRO MARAGAKIS WINERY STAVRAKIA CRETE CRETA KRHTH WHITE DRY 5200111901530