Η γευσιγνωσία
Μέτριας έντασης γκρενά χρώμα με κεραμιδί αποχρώσεις. Πολύπλοκα αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως σύκο και βερίκοκο, γλυκό του κουταλιού σταφύλι, πετιμέζι, μέλι, σοκολάτας και βανίλιας. Η γεύση του είναι γλυκιά και πολύ συμπυκνωμένη με πάχος, μεταξένιες τανίνες, Οξύτητα που δένει όλα τα στοιχεία αρμονικά, φρεσκάροντας τον ουρανίσκο. Η επίγευση του είναι πολύ μακρά και μαρμελαδένια.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει σοκολάτα bitter και σοκολατένια επιδόρπια, γλυκά με ξηρούς καρπούς, σκούρα φρούτα, καραμέλα και καφέ, αποξηραμένα φρούτα, με ποικιλίες έντονων τυριών, εκλεκτά πούρα. Σερβίρεται στους 6-8°C.
Terroir / Αμπελώνας
Ξηρικός αμπελώνας με ανατολικό προσανατολισμό στο Βενεράτο Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης. Υψόμετρο: 400-500 μέτρα. Απόδοση: 600-700 kg/στρέμμα. Κλίμα: Ήπιος χειμώνας, δροσερό καλοκαίρι. Τρύγος: 5-15 Σεπτεμβρίου.
Οινοποίηση
Λιάσιμο του σταφυλιού για 8 ημέρες σε απλωτούς. Ακολουθεί ερυθρά οινοποίηση. Εκχύλιση στους 30ºC και ζύμωση. Παλαιώνει για 4 χρόνια σε δρύινα βαρέλια των 225lt.
DESERT, ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ, LIATIKO, ΛΙΑΤΙΚΟ, SWEET WINE, ΛΙΑΣΤΟΣ, LIASTOS, ΓΛΥΚΟ, IDAIA, ΙΔΑΙΑ, 5200116650068