Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει επιδόρπια, φρούτα, παγωτό, γλυκά, ως απεριτίφ. Σερβίρεται στους 8-10°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στη Σίβα Ηρακλείου Κρήτης. Ασβεστοαργιλώδες έδαφος σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σύστημα αμπελώνα Double Guyot. Το μεσογειακό κλίμα της περιοχής προσφέρει ήπιους χειμώνες, ζεστά καλοκαίρια και φθινόπωρο με βροχοπτώσεις (550mm), υψηλά ποσοστά υγρασίας που αγγίζουν το 62% και μέση θερμοκρασία τους 19°C. Η μεγάλη ανομοιομορφία του ανάγλυφου της περιοχής, καθώς και η διαφοροποίηση στα μικροκλίματα αποτελεί ένα μοναδικό πλεονέκτημα για την παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών. Οι αμπελώνες περιλαμβάνουν 90 στρέμματα στην περιοχή γύρω από το οινοποιείο σε υψόμετρο που ανέρχεται στα 500 μέτρα, 40 παραθαλάσσια στρέμματα στην περιοχή Φόδελε και επιπλέον 100 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων σε υψόμετρο 600-750μ. Τα τοπικά χαρακτηριστικά συνοδεύονται με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που φτάνουν μέχρι 600-1000 κιλά/στρέμμα.
Οινοποίηση
Άπλωμα των σταφυλιών για 4-5 ημέρες υπό σκιά. Ζύμωση με αυτόχθονες ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ακολουθεί ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για διάστημα άνω των 5 ετών.
LIASTOS, ΛΙΑΣΤΟΣ, ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, GLYKYS, ΓΛΥΚΥΣ, LIATIKO BIOLOGIKI KALLIERGIA, ΛΙΑΤΙΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, DASKALAKI SILVA OINOPOIEIO, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΙΛΒΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, KRITI, ΚΡΗΤΗ, OINOS, ΟΙΝΟΣ