Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει Κρητικές χορτόπιτες με άγριο μάραθο, ζυμαρικά με πέστο, Θαλασσινά, ψητά ψάρια κατά προτίμηση όχι λιπαρά, κοτόπουλο ή γαλοπούλα μαγειρεμένα με λευκή σάλτσα, φρούτα. Σερβίρεται στους 10-12οC.
Terroir / Αμπελώνας
Σάρχος Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης. Περιοχή Βοθώνια, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, έξι στρέμματα Μαλαγουζιάς. Η ονομασία της περιοχής προέρχεται από τις λέξεις βους και ώνια, όπου βους σημαίνει βόδι στην αρχαία Ελληνική και ώνια σημαίνει εμπορεύματα. Η ιστορία του τόπου μας γυρνάει πίσω στα Μινωικά χρόνια όταν περαστικοί με το σύγχρονο τότε μέσο μεταφοράς τους (τα βόδια), μετέφεραν τα εμπορεύματα τους από και προς την πόλη. Στα Βοθώνια λοιπόν ξαπόσταιναν οι ίδιοι και τα ζώα τους μιας και θα έπαιρναν τον δρόμο της επιστροφής από ένα μικρό μονοπάτι που οδηγούσε στον Ψηλορείτη. Οι αμπελώνες της Μαλαγουζιάς βρίσκονται μόλις δυο βήματα από την πόρτα του οινοποιείου, σε υψόμετρο 240 μέτρων πεδινής διαμόρφωσης, περυτριγυρισμένοι από λοφίσκους και άγρια βότανα της Κρήτης.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή.
SENSSES SENSES SENSIS PARASKEVAS PARASKEYAS PARASKABAS ΣΕΝΣΣΕΣ ΣΕΝΣΕΣ ΣΕΝΣΙΣ ΣΕΝΣΣΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΒΑΣ ΣΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΕΝΣΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ ΞΗΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ PARASKEVAS SARXOS ARCHOS ΑΡΧΟΣ SENSES XIROS LEFKOS MALAGOUZIA MALAGOYZIA MOSXATO SPINAS MOSCHATO SARCHOS 5214000214724