Η γευσιγνωσία
Πράσινολεμονί χρώμα. Στη μύτη εσπεριδοειδή και λευκόσαρκα φρούτα σε συνδυασμό με ορυκτές και βοτανικές νύξεις. Στόμα με δροσιστική οξύτητα που προσδίδει φρεσκάδα και τραγανό τελείωμα.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ψάρια, θαλασσινά, ψητά λαχανικά, πράσινες σαλάτες με έντονα μυρωδικά, προσούτο, ποικιλία τυριών, φρέσκα φρούτα εποχής. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Από επιλεγμένους Μακεδονικούς αμπελώνες, στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής.
Οινοποίηση
Προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 10°C για 6 ώρες. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16-18°C. Bâtonnage στις λεπτές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που καθορίζει τον τελικό λιπαρό χαρακτήρα του κρασιού.
ΚΛΙΜΑ ΚΛΙΜΑ KLIMA KLIMA ASSYRTIKO ASYRTIKO ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ TSANTALH TSANTALI MAKEDONIA XALKIDIKI CHALKIDIKI WHITE DRY LEYKOS XIROS ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ASSIRTIKO ASIRTIKO ASSYRTIKO ASYRTIKO ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ AGIOS PAVLOS XALKIDIKI XALKIDIKH BIO ΒΙΟ 5201021742206