Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει σούσι bar, ασιατική κουζίνα, εξωτικά θαλασσινά πιάτα, οστρακοειδή, ριζότο με μύδια ή με άγρια μανιτάρια, χοιρινό, λευκά κρέατα, ψάρια με λεμονάτες σάλτσες. Συνδυασμοί έκπληξη τηγανιτά και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα με εντόσθια.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνας στην ορεινή Αιγιαλεία. Το όνομα ΡΙΡΑ αναφέρεται από τα παλιά χρόνια για μια περιοχή πάνω από τις Νερατζιές Αιγίου, ψηλά πάνω από τα τουριστικά θέρετρα Λόγγου-Σελιανιτίκων στην παραλιακή ζώνη της Αιγιαλείας. Στον αμπελώνα καλλιεργούνται 15 περίπου λευκές και ερυθρές ποικιλίες, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Chardonnay, Sauvignon blanc, Viogner, Gewurtztraminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot noir, Grenache rouge και η λευκή αδελφή της Cherache blanc.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή.
RIRA RIRRA ΡΙΡΑ ΡΙΡΡΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ LEFKOS WHITE DRY ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΙΓΕΙΑΛΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ AIGIALEIA AIGIALIA PELOPONHSOS PELOPONNESE XIROS, ΞΗΡΟΣ, RIRA PELOPONNESE, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. OINOPOIEIO, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, OINOS, ΟΙΝΟΣ Coryphee KORYFH KORIFI KORIFH KORHFH ΚΟΡΥΦΗ ΚΟΡΙΦΙ KORYFH Gewurztraminer 5200379500100