Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, λευκό κρέας με κρεμώδεις σάλτσες, ψητό κόκκινο κρέας με αρωματικά βότανα. Σερβίρεται στους 12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων – Santo Wines ιδρύθηκε στην αρχική της μορφή το 1911. Σήμερα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης με 1200 μέλη. Σκοπός της είναι η διαφύλαξη της τοπικής παράδοσης και ιστορίας της Σαντορίνης, η προστασία των παραδοσιακών καλλιεργειών, η παραγωγή οίνων και παραδοσιακών τοπικών προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Σαντορίνη υψηλής ποιότητας.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή. Ζύμωση σε βαρέλι. Παλαιώνει για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος και 12 μήνες στη φιάλη.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ SANTORINH SANTORINI ASSYRTIKO ASYRTIKO WHITE DRY WINE ΣΑΝΤΟ ςΙΝΕΣ ΣΑΝΤΟ ςΙΝΕΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΡΑΝΔΕ ΡΕΣΕΡΩΕ ASSYRTIKO ASYRTIKO SANTORINH