Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ψάρι, κρέας λευκό, μαγειρεμένο με πολλά καρυκεύματα, πιάτα αλλαντικών, μαγειρευτά λαχανικά, λευκά ημίσκληρα τυρια. Σερβίρεται στους 8-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Οι αμπελώνες εκτείνονται σε διαφορετικές περιοχές της Αρχαίας Νεμέας, με τον πιο προνομιακό να βρίσκεται σε υψόμετρο 420 μέτρων. Στις πλαγιές του λόφου, οι βόρειοι άνεμοι, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ευνοούν στη διατήρηση της υγιεινής του κατάστασης και συμβάλλουν στη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών. Είναι ένας αμπελώνας ενταγμένος στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας. Τα εδάφη, επειδή είναι μικρής γονιμότητας, δίνουν την δυνατότητα στον αμπελουργό να οδηγεί τα αμπέλια να κάνουν αυτό που θέλει, αποδίδοντας υψηλής ποιότητας σταφύλια. Διάφοροι τύποι συμβάλλουν στην πολυπλοκότητα αυτού του αμπελώνα, ασβεστώδη, πυλώδη, αργιλώδη, χαλικώδη έως και αμμώδη που έχουν προέλθει από τους τριμμένους αμμόβραχους. Ο ιδιαίτερος συνδυασμός του μικροκλίματος του κάθε αμπελώνα, που μπορεί να ορίζεται από την τοπογραφία, τις καιρικές συνθήκες και σε συνάρτηση με τη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού, μπορεί να δώσει έναν ξεχωριστό και ποιοτικό χαρακτήρα στο κάθε κρασί.
Οινοποίηση
Τρύγος πολύ νωρίς το πρωί και μεταφορά στο οινοποιείο με φορτηγό ψυγείο. Παραμονή σταφυλιών στο ψυγείο για 12 ώρες, αποραγισμός και κρυοεκχύλιση για 4 ημέρες σε θερμοκρασία 0℃. Πίεση στέμφυλων έως 1,4bar. Ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
ΠΑΛΥΒΟΣ ΚΤΗΜΑ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ PALYVOS KTHMA ESTATE AGIORGITIKO NEMEA PELOPONHSOS PELOPONNESE ERYTHROS XIROS RED DRY ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΠΑΛΙΒΟΣ ΑΓΙΟΡΓΙΤΙΚΟ OINOS WINE KRASI PALIVOS PALIBOS PALYBOS PALYVOS SYRAH VISINOKHPOS VISSINOKHPOS ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ ΒΥΣΙΝΟΚΗΠΟΣ ΒΙΣΙΝΟΚΗΠΟΣ ΠΑΛΙΒΟΣ palivos 5201358160155