Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει σαλάτες, φρέσκα τυριά, θαλασσινά, λευκό κρέας. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Ο αμπελώνας βρίσκεται στο χωριό Αχινός της Στερεάς Ελλάδας. Το terroir αποτελείται από αμμώδες, αργιλώδες, ασβεστολιθικό χώμα με βότσαλο και υψώνεται έως και 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που το χωρίζουν μόνο δύο χιλιόμετρα.
Οινοποίηση
Χειροποίητη καλλιέργεια, ψυχρή ζύμωση για 13 έως 20 ημέρες. Παραμονή με τις οινολάσπες για 4 μήνες.
ΑΧΙΝΟΣ ΙΝΤΙΛ ΛΑΤΟΥΡ ΜΕΛΑΣ LATOYR MELAS AXINOS XIROS, ΞΗΡΟΣ OINOPOIEIO OINOS ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΟΝΟΣ STEREA ELLADA AGIORGITIKO AGIVRGITIKO ACHINOS AXINOS STILIDA STYLIDA STEREA ELLADA ROZE ROSE XIROS JHROS LA TOUR MELAS ΡΟΖΕ ΡΟΣΕ ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΛΑ ΤΟΥΡ ΜΕΛΑΣ ΣΤΥΛΙΔΑ ΣΤΙΛΙΔΑ ΓΚΡΕΝΑΨΗΕ ΣΥΡΑΗ ΣΙΡΑΧ ΣΙΡΑ ΙΝΤΙΛ ΙΔΥΛΛΕ ΕΙΔΥΛΕΙΟ ΕΙΔΙΛΙΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ AXINOS ACHINOS ACHINOS AXINOS LA TOYR LA TOUR ΛΑΤΟΥΡ ΛΑΤΟΘΡ ΜΕΛΑΣ MELAS 5214000516606