Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με κόκκινα κρέατα. Αρνάκι στο φούρνο με μπαχαρικά, steak, λιπαρά, ψητά ψάρια με σάλτσες εσπεριδοειδών ή καπνιστά, σκληρά, παλαιωμένα τυριά, πιάτα με μπαχαρικά όπως σαφράν, κανέλλα ή κάρδαμο. Σερβίρεται στους 10-12⁰C.
Terroir / Αμπελώνας
Ιδιόκτητοι αμπελώνες 200 στρεμμάτων στις Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350-450 μέτρων. Ασβεστολιθικά εδάφη.
Οινοποίηση
Οινοποίηση σε πήλινο αμφορέα (πιθάρι) 250-300 λίτρων, μέσω της διαδικασίας της εκχύλισης, χωρίς προσθήκη ζυμών, με ελάχιστο θειώδες. Έπειτα από 3 μήνες εκχύλιση, έγινε διαχωρισμός και το κρασί παρέμεινε για 2 ακόμη μήνες στο πιθάρι. Στη συνέχεια ωρίμασε για 4 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΦΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ ΞΗΡΟ DOYLOYFAKIS DOULOUFAKIS WINERY CRETE CRETA KRETA KRITI DRY DAFNES XIROS DRY XIROS ΑΜΦΟΡΕΑΣ ΦΥΣΙΚΟ ORANGE WINE ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ MOSCHATO SPINAS MOSXATO MUSCAT OF SPINA WHITE LEFKO WHITE ΟΙΝΟΣ ςΙΝΕ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ ΑΣΠΡΟ ΞΗΡΟ 5204734000205