Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ζυμαρικά, με κιμά, σαλάτες, ψαρομεζέδες, κρέας στη σχάρα, πιάτα κοτόπουλου, πλούσια ψάρια, θαλασσινά πιάτα με λευκές σάλτσες. Σερβίρεται στους 10-12 ºC
Terroir / Αμπελώνας
Ιδιόκτητοι αμπελώνες στις περιοχές του Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης, (Μονή, Κεραμούτσι, Φλωμιάς), και σε υψόμετρο 300 μέτρων, όπου καλλιεργούνται οι λευκές ποικιλίες Βιδιανό, Μοσχάτο Σπίνας και Malvazia di Candia, Malvazia Aromatica με πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια. Στα Αστερούσια όρη σε υψόμετρο 600 μέτρων, όπου καλλιεργούνται οι γηγενείς ερυθρές ποικιλίες Κοτσιφάλι, Λιάτικο καθώς οι διεθνείς Merlot, Syrah και Cabernet Sauvignon.
Οινοποίηση
Κλασική ροζέ.
ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΞΗΡΟΣ HERAKLIO CRETE KRHTH WINE DRY XIROS I IRAKLEIO IRAKLIO KRITI ΡΟΖΕ ΡΟΣΕ ROZE ROSE KOTSIFALI ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΦΛΟΜΙΑ ΦΛΟΜΙΑΣ FLOMIA FLOMIAS KALLERGHS KALLERGIS KALERGHS KALERGIS ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ ΚΑΛΕΡΓΗΣ ΓΑΖΙ ΓΑΖΙ ΜΑΛΕΒΥΖΙ ΜΑΛΕΒΙΖΙ MALEVISI MALEBYZI ΜΕΡΛΟΤ MERLOT ZVHROS ZOHROS ZOIROS ΖΟΗΡΟΣ ΖΟΙΡΟΣ 5200144980113