Η γευσιγνωσία
Χρυσοκίτρινο και λαμπερό στην όψη. Πλούσιο, δροσιστικό με πυκνή μύτη από αρώματα ανθών κίτρου και γλυκολέμονου. Τυπικός εκπρόσωπος της ποικιλίας στην μεσογειακή της εκδοχή. Κρουστή οξύτητα, σχεδόν τραγανό, με επίγευση θαλασσινής αύρας.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει μαλακά τυριά, σαλάτες οσπρίων, λιπαρά ψάρια, πουλερικά με λευκές σάλτσες, ριζότο λαχανικών. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στην τοποθεσία Άγιοι Απόστολοι, στα Καστελλιανά Ηρακλείου Κρήτης. Αμπελώνας 34 στρεμμάτων σε υψόμετρο 200-280μ.
Οινοποίηση
Προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 8°C για 7 ώρες. Αλκοολική ζύμωση, σε ανοξείδωτες ψυχόμενες, δεξαμενές σε θερμοκρασία 15-17°C. Battonnage στις λεπτές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που καθορίζει τον τελικό λιπαρό χαρακτήρα του κρασιού.
ΣΤΡΑΤΑΡΙΔΑΚΗΣ ΚΑΣΤΕΛΙΑΝΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ STRATARIDAKH STRATARIDAKHS STRATARIDAKI STRATARIDAKIS ΘΑΛΑΣΟΙΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΙΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΨΗΑΡΔΟΝΝΑΥ ΣΑΡΝΤΟΝΕ ΘΑΛΛΑΣΟΙΝΟΣ ΘΑΛΛΑΣΙΝΟΣ ΨΗΑΡΔΟΝΝΑΥ CHARDONNAY LEYKOS XIROS JHROS LEYKOS ASPRO WHITE UALLASOINOS UALASSOINOS THALLASOINOS THALASINOS 5206324042138