Η γευσιγνωσία
Βαθύ ρουμπινί χρώμα, αρώματα και γεύσεις κόκκινου κερασιού, σμέουρου, με βοτανικές νότες και ισορροπημένη οξύτητα. Βελούδινες τανίνες και επίγευση.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κόκκινο κρέας, ζυμαρικά, κόκκινες σάλτσες, κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Σπάνια γηγενής ποικιλία της Λακωνίας. Καλλιεργείται, μελετάται, και οινοποιείται σε βιολογικούς αμπελώνες στην ενδοχώρα της Μονεμβασιάς.
Οινοποίηση
Εκχύλιση και αυθόρμητη ζύμωση σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου 2 εβδομάδες. Ωρίμανση στις φίνες οινολάσπες με περιοδική ανάδευση για 12 μήνες.
TSIMPIDIS MONEMVASIA PELOPONNESE PELOPONHSOS XIROS ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΞΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΡΕΔ ΔΡΥ ςΙΝΕ ΤΣΙΜΠΙΔΙΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ ΛΑΚΟΝΙΑ ΛΗΜΝΙΟΝΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ LIMNIONA LHMNIONA LHMNIVNA LIMNIVNA TSAKALI JACKAL ΤΣΑΚΑΛΙ 5200109001716