Η γευσιγνωσία
Χρώμα κίτρινο λαμπερό με εξαιρετικής έντασης αρώματα εσπεριδοειδών και ορυκτών. Πλούσιο σώμα με δυνατή αλλά ισορροπημένη οξύτητα, μακριά επίγευση.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, πουλερικά, χοιρινό, καπνιστά τυριά.
Terroir / Αμπελώνας
Ασύρτικο με έμφαση στο υπέδαφος και το μκροκλίμα της Σαντορίνης. Αυστηρή επιλογή σταφυλιών από το παλαιότερο τμήμα του αμπελώνα. Επιλεγμένα αγροτεμάχια από περιοχές του νησιού, κυρίως Μεσσαριά, Καρτεράδος, Πύργος, Μεγαλοχώρι και Ακρωτήρι. Ηλικία αμπελώνων: 100–120 έτη. Ήπιος χειμώνας με 530 mm συνολική βροχόπτωση.
Οινοποίηση
Οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 16-17ºC, ωρίμανση για τρεις μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ψιλές οινολάσπες με περιστασιακό μπατονάζ, δύο φορές την εβδομάδα ενώ ένα μικρό ποσοστό ζυμώνει και παλαιώνει σε βαρέλια για 6 μήνες. Δυνατότητα παλαίωσης 8-10 χρόνια.
ESTATE ASYRTIKO, ΑΣΥΡΤΙΚΟ, LEFKOS, ΛΕΥΚΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, SANTORINI, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, KTIMA ARGYROS, ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΟΣ ASSYRTIKO ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ASIRTIKO ASSIRTIKO ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ 5200323010204