Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει πιάτα της Ελληνικής κουζίνας, φαγητά φούρνου και λευκά κρέατα. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στη Σίβα Ηρακλείου Κρήτης. Ασβεστοαργιλώδες έδαφος σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σύστημα αμπελώνα Double Guyot. Το μεσογειακό κλίμα της περιοχής προσφέρει ήπιους χειμώνες, ζεστά καλοκαίρια και φθινόπωρο με βροχοπτώσεις (550mm), υψηλά ποσοστά υγρασίας που αγγίζουν το 62% και μέση θερμοκρασία τους 19°C. Η μεγάλη ανομοιομορφία του ανάγλυφου της περιοχής, καθώς και η διαφοροποίηση στα μικροκλίματα αποτελεί ένα μοναδικό πλεονέκτημα για την παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών. Οι αμπελώνες περιλαμβάνουν 90 στρέμματα στην περιοχή γύρω από το οινοποιείο σε υψόμετρο που ανέρχεται στα 500 μέτρα, 40 παραθαλάσσια στρέμματα στην περιοχή Φόδελε και επιπλέον 100 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων σε υψόμετρο 600-750μ. Τα τοπικά χαρακτηριστικά συνοδεύονται με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που φτάνουν μέχρι 600-1000 κιλά/στρέμμα.
Οινοποίηση
Οινοποιείται με τη μέθοδο της προζυμωτικής εκχύλισης και ακολουθεί ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία.
PSITHIROS, ΨΙΘΥΡΟΣ, LEFKOS, ΛΕΥΚΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, MOSCHATO SPINAS, ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ, DASKALAKI SILVA OINOPOIEIO, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΙΛΒΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, KRITI, ΚΡΗΤΗ,OINOS, ΟΙΝΟΣ ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟΣ ΣΙΒΑ OINOS WINE KRASI MOSXATO SPINAS SIVA DASKALAKH EIRHNH IRINE 5200363404902