Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Λευκά κρέατα, μοσχαράκι γάλακτος σε πλούσιες κρεμώδεις σάλτσες, συνοδεία λαχανικών. Ψαρικά ωμά ή μαγειρεμένα σε λευκές σάλτσες, ζυμαρικά με λευκό κρέας και πλούσιες ημι-λιπαρές σάλτσες, καπνιστά ψαρικά.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου. Αμπελοτεμάχιο “Καλύβα”, 23,32 στρέμματα, περιοχή Αμυνταίου, 40°41’11.69″Β, 21°42’04.88″Α, σε υψόμετρο 632 μέτρων, με βορειοδυτικό προσανατολισμό, βλέποντας το όρος Βόρας.τών.
Οινοποίηση
Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση, σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, με χρήση ιθαγενούς ζυμοχλωρίδας, επιλεγμένης και απομονωμένης από το ίδιο αμπελοτεμάχιο, ωρίμαση σε λεπτόκοκκα Γαλλικά, τύπου Tronçais, δρύινα βαρέλια λευκού καψίματος 225 lt, με περιοδική ανάδευση των οινολασπών για 7 μήνες.
FUME, LEFKOS, ΛΕΥΚΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, SAUVIGNON BLANC, ALFA KTIMA, ΑΛΦΑ ΚΤΗΜΑ, MACEDONIA. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, OINOS, ΟΙΝΟΣ