Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ποικιλίες τυριών, κόκκινα κρέατα, φιλέτα σχάρας. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στη Σίβα Ηρακλείου Κρήτης. Ασβεστοαργιλώδες έδαφος σε υψόμετρο 500 μέτρων. Σύστημα αμπελώνα Double Guyot. Το μεσογειακό κλίμα της περιοχής προσφέρει ήπιους χειμώνες, ζεστά καλοκαίρια και φθινόπωρο με βροχοπτώσεις (550mm), υψηλά ποσοστά υγρασίας που αγγίζουν το 62% και μέση θερμοκρασία τους 19°C. Η μεγάλη ανομοιομορφία του ανάγλυφου της περιοχής, καθώς και η διαφοροποίηση στα μικροκλίματα αποτελεί ένα μοναδικό πλεονέκτημα για την παραγωγή ιδιαίτερων κρασιών. Οι αμπελώνες περιλαμβάνουν 90 στρέμματα στην περιοχή γύρω από το οινοποιείο σε υψόμετρο που ανέρχεται στα 500 μέτρα, 40 παραθαλάσσια στρέμματα στην περιοχή Φόδελε και επιπλέον 100 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελώνων σε υψόμετρο 600-750μ. Τα τοπικά χαρακτηριστικά συνοδεύονται με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις που φτάνουν μέχρι 600-1000 κιλά/στρέμμα.
Οινοποίηση
Παραγωγή μούστου με αφαίμαξη. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 15°C. Το 50% της ποσότητας ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 4-6 μήνες. Πώμα 100% ανακυκλώσιμο, φυτικής προέλευσης από ζαχαροκάλαμο.
PSITHIROS, ΨΙΘΥΡΟΣ, ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, LIATIKO, ΛΙΑΤΙΚΟ, MERLOT, ΜΕΡΛΟΤ, DASKALAKI SILVA OINOPOIEIO, ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΣΙΛΒΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, KRITI, ΚΡΗΤΗ, OINOS, ΟΙΝΟΣ 5200363405503