Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λεμονάτα ενώ παράλληλα θα εξισορροπήσει τη λιπαρότητα των τηγανητών. Η γεμάτη στρογγυλή γευστική αίσθηση που αφήνει υποστηρίζει και πιάτα που θα βάζαμε δίπλα σε ελαφριά ερυθρά κρασιά, όπως κόκκινα κρεατικά κατσαρόλας με μέτρια λιπαρές σάλτσες. Ψαρικά λευκά και ερυθρόσαρκα. Παραδοσιακά πιάτα όπως μουσακά, κοτόπιτα, κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες. Απόλυτο γευστικό ταίριασμα με ντοματοκεφτέδες.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνας στην ορεινή Αιγιαλεία. Το όνομα ΡΙΡΑ αναφέρεται από τα παλιά χρόνια για μια περιοχή πάνω από τις Νερατζιές Αιγίου, ψηλά πάνω από τα τουριστικά θέρετρα Λόγγου-Σελιανιτίκων στην παραλιακή ζώνη της Αιγιαλείας. Στον αμπελώνα καλλιεργούνται 15 περίπου λευκές και ερυθρές ποικιλίες, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Chardonnay, Sauvignon blanc, Viogner, Gewurtztraminer, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot noir, Grenache rouge και η λευκή αδελφή της Cherache blanc.
Οινοποίηση
Κλασική λευκή.
RIRA RIRRA ΡΙΡΑ ΡΙΡΡΑ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ LEFKOS WHITE DRY ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΙΓΕΙΑΛΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ AIGIALEIA AIGIALIA PELOPONHSOS PELOPONNESE XIROS, ΞΗΡΟΣ, VIOGNER RIRA ΒΙΟΝΙΕΡ PELOPONNESE, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. OINOPOIEIO, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, OINOS, ΟΙΝΟΣ 5200379500162