Η γευσιγνωσία
Πυκνό και στιβαρό με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη, πολύπλοκο, με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, γλυκά μπαχαρικά και πικάντικες πιπεράτες νότες με τραγανή επίγευση μαύρης σοκολάτας. Στρογγυλεμένες τανίνες με εντυπωσιακό τελείωμα και μακράς διάρκειας επίγευση.
Οι συνδυασμοί
Kόκκινα κρέατα ψητά ή μαγειρεμένα.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελώνας Πυργάκι, Γκραίκα Αχαΐας, υψόμετρο 800m, ‘εδαφος αργιλώδες, στρεμματική απόδοση 800-900 kg/στρ. Ηλικία Φυτών 10-15 έτη.
Οινοποίηση
Χειρωνακτικός τρύγος και άμεση μεταφορά στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα. Αποραγισμός και μεταφορά σε ανοξείδωτους οινοποιητές όπου πραγματοποιείται εκχύλιση για 14 ημέρες και αλκοολική ζύμωση στους 23 ºC. Μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση για 24 μήνες σε πρώτης-δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια των 300L, αναγωγική παλαίωση στην φιάλη για 12 μήνες.
ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ WINE OINOS KRASI KINTVNHS KINTONIS KINTONHS AIGIALEIA AIGIALIA PELOPONHSOS PELOPONNESE RED DRY ERYTHROS XIROS AXAIA ACHAIA ΚΙΝΤΩΝΗΣ ΚΙΝΤΟΝΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΣΥΡΑ SYRAH KAVA CAVA AGED BARREL ΚΑΒΑ 5200372502187