Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα. Σερβίρεται στους 9-10⁰C.
Terroir / Αμπελώνας
Επιλεγμένο αμπελοτόπι στην περιοχή του Αμυνταίου. Πρέμνα ηλικίας περίπου 10 ετών. Έδαφος αμμοπηλώδες με καλή αποστράγγιση. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό με τα αμπέλια να δέχονται την επίδραση των λιμνών.
Οινοποίηση
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 8⁰C για μία νύχτα και στη συνέχεια παραμονή με τα στέμφυλα-εκχύλιση για μία εβδομάδα για το 1/3 του γλεύκους. Ζύμωση του γλεύκους με άγριες ζύμες σε θερμοκρασίες 15-18⁰C. Ο νέος οίνος ωριμάζει επάνω στις οινολάσπες του πριν την εμφιάλωσή του.
ΗΠΕΙΡΟΣ INIMA GINIETS WHITE DRY METSOVO IPIRUS PINDOS KATOGI AVEROF ΙΝΙΜΑ ΞΗΡΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΓΙΝΙΕΤΣ ABEROF WHITE DRY LEFKOS SAUVIGNON BLANC AMYNTAIO AMINTAIO ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΜΙΝΤΑΙΟ ΛΕΥΚΟΣ 5202123121098