Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λαδερά, ορεκτικά με καπνιστό σολομό, χαβιάρι, μπρικ, πικάντικη κουζίνα με τσίλι ή κάρυ, μεξικάνικη, ινδική, κινέζικη και γενικά Ασιατική κουζίνα, σαλάτες εποχής, θαλασσινά, καραβίδες, αστακό, γαρίδες. Σερβίρεται στους 8-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Οι αμπελώνες εκτείνονται σε διαφορετικές περιοχές της Αρχαίας Νεμέας, με τον πιο προνομιακό να βρίσκεται σε υψόμετρο 420 μέτρων. Στις πλαγιές του λόφου, οι βόρειοι άνεμοι, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ευνοούν στη διατήρηση της υγιεινής του κατάστασης και συμβάλλουν στη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών.
Είναι ένας αμπελώνας ενταγμένος στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας. Τα εδάφη, επειδή είναι μικρής γονιμότητας, δίνουν την δυνατότητα στον αμπελουργό να οδηγεί τα αμπέλια να κάνουν αυτό που θέλει, αποδίδοντας υψηλής ποιότητας σταφύλια. Ασβεστώδη, πυλώδη, αργιλώδη, χαλικώδη έως και αμμώδη, που έχουν προέλθει από τους τριμμένους αμμόβραχους, εδάφη συμβάλλουν στην πολυπλοκότητα αυτού του αμπελώνα.
Οινοποίηση
Κρυοεκχύλιση 2 ημερών στους 8℃. Έπειτα ακολουθείται το πρωτόκολλο της λευκής οινοποίησης.
ΠΑΛΥΒΟΣ ΚΤΗΜΑ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ PALIVOS PALIVOU PALIVOY ESTATE KTHMA OINOS WINE ROZE ROSE KRASI MOSXOFILERO MOSCHOFILERO ΡΟΖΕ ΡΟΣΕ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ