Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει μοσχάρι κοκκινιστό, γιουβέτσι, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, κρέας στη σχάρα, αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι, λουκάνικα. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Επιλεγμένα αμπελοτόπια στην περιοχή της Νάουσας.
Οινοποίηση
Προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 12-15ºC για επτά ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθεί ζύμωση για είκοσι περίπου ημέρες σε θερμοκρασίες 30-32 ºC. Ο νέος οίνος μεταφέρεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 lt, τύπου Nevers, για την πραγματοποίηση της μηλογαλακτικής ζύμωσης, όπου και παραμένει με τις λάσπες του για διάστημα δύο μηνών. Μετά το πέρας της μηλογαλακτικής ακολουθεί απολάσπωση και συνέχεια της παλαίωσης για ακόμα δέκα μήνες τουλάχιστον.
ΚΑΤΟΓΙ ΚΑΤΩΓΙ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΑΒΕΡΟΦ ΜΕΤΣΟΒΟ ΗΠΕΙΡΟΣ RED DRY XINOMAVRO JINOMAYRO OINOS KRASI WINE KOKKINO METSOBO METSOVO KATOGI AVEROF ABERVF HPEIROS IPIRUS HPEIROS 5202123101328