Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ζουμερά ψητά κρέατα, χωριάτικα λουκάνικα, κόκκινες ψητές πιπεριές, λαγό στιφάδο, κρέατα κοκκινιστά, χωριάτικες πίτες, πικάντικα σκληρά τυριά. Σερβίρεται στους 16-18° C.
Terroir / Αμπελώνας
Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου. “Σκαντζόχοιρος” σε υψόμετρο 690 μέτρων, με βόρειο προσανατολισμό, με θέα την λίμνη των Πετρών και το όρος Βόρας.
Οινοποίηση
Προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε αδρανές περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Παραμονή του κρασιού για 8 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Αρχικά για 12 μήνες σε επιλεγμένα νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια μεσαίου πορώδους «λευκού» καψίματος και στην συνέχεια για τουλάχιστο 14 μήνες στην φιάλη.
ALFA alpha ΑΛΦΑ ERYTHROS, ΕΡΥΘΡΟΣ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, ΧΙΝΟΜΑΥΡΟ. ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ, ALFA KTIMA, ΑΛΦΑ ΚΤΗΜΑ, MACEDONIA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, OINOS, ΟΙΝΟΣ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ wine krasi oinos amyntaio florina αμυνταιο φλορινα φλωρινα JINOMABRO XINOMAVRO XINOMAYRO ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΛΠΗΑ ΑΛΦΑ ALPHA ALFA SKANTZOXOIROS 5205243316481