Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει απλά έως περίπλοκα πιάτα κρέατος και λαχανικών, μυρωδάτη παστουρμαδόπιτα, λαγό στιφάδο, αρνί οφτό. Σερβίρεται στους 16-18⁰C.
Terroir / Αμπελώνας
Ιδιόκτητοι αμπελώνες 200 στρεμμάτων στις Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης, σε υψόμετρο 350-450 μέτρων. Ασβεστολιθικά εδάφη.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Η αλκοολική ζύμωση ξεκινάει για 3 μέρες στους 20-20⁰C και έπειτα συνεχίζεται στους 25 25⁰C σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Ωριμάζει για 12 μήνες σε βαρέλια γαλλικού δρυ 1,5t και 3t.
ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΦΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ ΞΗΡΟ DOYLOYFAKIS DOULOUFAKIS WINERY CRETE CRETA KRETA KRITI DRY DAFNES XIROS RED ERYTHROS DRY ΕΡΥΘΡΟΣ XIROS KOKKINO LIATIKO ΛΙΑΤΙΚΟ 5204734000014