Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα.
Terroir / Αμπελώνας
Οι αμπελώνες στο Γινιέτς, που στη βλάχικη τοπική διάλεκτο σημαίνει αμπελότοπος, είναι οι πιο ορεινοί αμπελώνες της Ελλάδας, σε υψόμετρο από 950 ως 1050 μέτρα. Βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Πίνδου, εκεί που οι εποχές του χρόνου ακολουθούν ένα δικό τους ρυθμό και τα κλήματα αργούν να ωριμάσουν.
Οινοποίηση
Συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 8°C για μία νύχτα. Ζύμωση του γλεύκους σε θερμοκρασίες μέχρι 15°C. Ο νέος οίνος ωριμάζει επάνω στις οινολάσπες του για τουλάχιστον 3 μήνες, πριν την εμφιάλωσή του.
ΗΠΕΙΡΟΣ INIMA GINIETS RED DRY METSOVO IPIRUS PINDOS KATOGI AVEROF ΙΝΙΜΑ ΞΗΡΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ΓΙΝΙΕΤΣ ABEROF WHITE DRY LEFKOS ASYRTIKO ASSYRTIKO ATHIRI ΑΘΙΡΙ ΑΘΗΡΙ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΥΡΤΙΚΟ 5202123121074