Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Θαλασσινά, ωμά όστρακα, sushi, λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα, κόκκινα κρέατα με ελαφριές σάλτσες, αρνί, μανιτάρια, τυριά.
Terroir / Αμπελώνας
Άβδηρα Θράκης. Θέση: Χοιρόδασος. Συντεταγμένες: 40.979282, 24.910891
Βιολογικός, ξηρικός, γραμμικός ιδιόκτητος, στρεμματικής απόδοσης 400-500 κιλά ανά στρέμμα σε απόσταση 5 χλμ από την θάλασσα .
Έδαφος: Αμμώδες λόφοι από σαθρό γρανίτη με πετρώδες υπέδαφος σε βάθος 70-80 εκ. Κλίμα: Μεσογειακό με ανατολικούς ανέμους, μελτέμια και διαφορά θερμοκρασίας μέρα με νύχτα στους 13-15°C. Τρύγος: Με το χέρι σε μικρά τελάρα. Μαυρούδι Θράκης 20/9, Ασύρτικο 20/9
Οινοποίηση
Συνοινοποίηση με προζυμωτική κρυεκχύλιση για λίγες ώρες, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ωρίμανση σε δεξαμενή στις λεπτές οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.
ROZE, ΡΟΖΕ, XIROS, ΞΗΡΟΣ, MAYROUDI, ΜΑΥΡΟΥΔΙ, ASSYRTIKO, ΑΣΥΡΤΙΚΟ, BIOLOGIKOS KALLIERGIAS, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΕΡΓΕΙΑΣ, ANATOLIKOS OINOPOIEIO, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ, THRAKI, ΘΡΑΚΗ, OINOS, ΟΙΝΟΣ