Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ζουμερά κόκκινα κρέατα και πικάντικες σάλτσες. Συνδυάζεται άψογα με κινέζικη κουζίνα λόγω των χαμηλών τανινών και τον φρουτώδη χαρακτήρα. Σερβίρεται στους 14-16°C.
Terroir / Αμπελώνας
Οι αμπελώνες εκτείνονται σε διαφορετικές περιοχές της Αρχαίας Νεμέας, με τον πιο προνομιακό να βρίσκεται σε υψόμετρο 420 μέτρων. Στις πλαγιές του λόφου, οι βόρειοι άνεμοι, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, ευνοούν στη διατήρηση της υγιεινής του κατάστασης και συμβάλλουν στη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών.
Είναι ένας αμπελώνας ενταγμένος στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας. Τα εδάφη, επειδή είναι μικρής γονιμότητας, δίνουν την δυνατότητα στον αμπελουργό να οδηγεί τα αμπέλια να κάνουν αυτό που θέλει, αποδίδοντας υψηλής ποιότητας σταφύλια. Διάφοροι τύποι συμβάλλουν στην πολυπλοκότητα αυτού του αμπελώνα, ασβεστώδη, πυλώδη, αργιλώδη, χαλικώδη έως και αμμώδη που έχουν προέλθει από τους τριμμένους αμμόβραχους. Ο ιδιαίτερος συνδυασμός του μικροκλίματος του κάθε αμπελώνα, που μπορεί να ορίζεται από την τοπογραφία, τις καιρικές συνθήκες και σε συνάρτηση με τη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού, μπορεί να δώσει έναν ξεχωριστό και ποιοτικό χαρακτήρα στο κάθε κρασί.
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή. Ολιγοήμερη συμπαραμονή μούστου και στέμφυλων περίπου 6-7 ημέρες, με ήπιες και σχετικά λίγες ανακυκλώσεις.
ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΙΜΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΕΡΙΘΡΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΡΑΣΗ ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΑΓΙΟΡΓΙΤΙΚΟ ΑΓΗΩΡΓΗΤΙΚΟ ΝΕΜΕΑ ΝΕΜΑΙΑ ΝΑΙΜΑΙΑ ΚΟΚΚΗΝΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ ΠΕΛΩΠΟΝΗΣΟΣ ΞΗΡΟΣ ΞΥΡΟΣ ΟΙΝΟΣ ΙΝΟΣ ΟΙΝΩΣ ANEMOS ANAIMOS ERYTHROS ERITHROS KOKINO KOKKINO KRASI KRASSI KRASY AGIORGITIKO AGHORGITIKO NEMEA NEMAIA WINE DRY DRI XIRO XYRO PELOPONNHSOS PELOPONHSOS ΠΑΛΙΒΟΥ ΠΑΛΥΒΟΥ ΑΜΠΕΛΟΝΕΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ AMPELONES PELOPONISOS PELOPONISSOS PELOPONNISOS 5201358160032