Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Πιάτα κόκκινων κρεάτων με σάλτσες και κίτρινα τυριά.
Terroir / Αμπελώνας
Ποικιλία, η οποία φυτεύτηκε στην περιοχή της Νάουσας, σε πειραματικό επίπεδο τη δεκαετία του ’90 για την αξιολόγηση της προσαρμογής της στο συγκεκριμένο μικρόκλιμα. Οι αμπελώνες της περιοχής βρίσκονται στις ηλιόλουστες νοτιοανατολικές πλαγιές του Βέρμιου, προφυλαγμένοι από τους κρύους βόρειους ανέμους. Οι άφθονες βροχοπτώσεις και το σχετικά δροσερό κλίμα παίζουν ευεργετικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη καρποφορία των φυτών. Τα εδάφη είναι αργιλοπηλώδη, ασβεστούχα ιδανικά για την παραγωγή κρασιών με πλούσιο σώμα.
Οινοποίηση
Ερυθρή οινοποίηση, με στόχο την αξιοποίηση του φαινολικού και αρωματικού δυναμικού της ποικιλίας. Παλαίωση σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια (Allier 225 lt) για 12 μήνες.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ MAKEDONIA NAOYSSA NAOYSA ΝΑΟΥΣΣΑ ΞΗΡΟΣ DRY RED, SYRAH, BOUTARI, NAOUSSA, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΝΑΟΥΣΑ, ΜΠΟΥΤΑΡΗ, 5201022590158