Η γευσιγνωσία
Mεταξένιες τανίνες και συμπυκνωμένα αρώματα. Στη μύτη συνδυάζει τις διαφορετικές αποχρώσεις των ποικιλιών όπως μαύρα και κόκκινα φρούτα του δάσους αλλά και διακριτικά αυτές του βαρελιού. Στο στόμα η γευστική εντύπωση είναι έντονη στην αρχή, δομημένη και πλούσια, στη συνέχεια, αρωματική και μεγάλη σε διάρκεια στο τέλος.
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει κόκκινα κρεατικά, κυνήγι, αλλαντικά, κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 16-18°C.
Terroir / Αμπελώνας
Οι αμπελώνες βρίσκονται στα Μελίσσια Κοζάνης, ένα μικρό χωριό σε υψόμετρο 575 μέτρων, στον Βαθύλακκο Κοζάνης,
Οινοποίηση
Κλασική ερυθρή κάθε ποικιλίας ξεχωριστά. Μετά το τέλος της αλκοολικής και της μηλογαλακτικής ζύμωσης γίνονται οι πρώτες αναμίξεις μεταξύ των ποικιλιών.
Ακολουθεί παλαίωση σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Ermitage και Berthomieu για ένα χρόνο. Την εμφιάλωση ακολουθεί παλαίωση στο μπουκάλι. Ένα κρασί που επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.
ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΚΟΖΑΝΗ ΚΡΑΣΙ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ DRY ERYTHROS RED DRY ΚΑΜΠΕΡΝΕ ΚΑΜΠΕΡΝΕΤ ΣΑΟΥΒΙΝΙΟΝ ΣΕΒΙΝΙΟΝ ΣΟΒΙΝΙΟΝ ΣΑΘΩΙΓΝΟΝ ΨΑΒΕΡΝΕΤ ΜΕΡΛΟΤ ΜΕΡΛΟ ΚΟΖΑΝΗ KOZANI KOZANH MAKEDONIA MACEDONIA BELIDHS BELIDIS WINERY KOZANI KOZANH ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5200109830033