Η γευσιγνωσία
Λαμπερό πράσινο, λεμονί χρώμα. Έντονα και πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών, που συμπληρώνονται από τροπικές νότες passion fruit και πεπονιού. Ξηρό, ελαφρά λιπαρό στο στόμα με δροσιστική οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση.
Οι συνδυασμοί
Συνδυάζεται εξαιρετικά με ψάρια και θαλασσινά, ψητά λαχανικά, πράσινες σαλάτες με έντονα μυρωδικά και προσούτο, ποικιλία τυριών, φρέσκα φρούτα εποχής.
Terroir / Αμπελώνας
Από επιλεγμένους Μακεδονικούς αμπελώνες.
Οινοποίηση
Τα σταφύλια συλλέγονται και παραμένουν σε ψυκτικό θάλαμο. Κατά την άφιξη των σταφυλιών στο οινοποιείο γίνεται αυστηρή διαλογή σε τράπεζα, για την διασφάλιση της άριστης ποιότητας του φρούτου. Ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση 24 ωρών και κλασική λευκή οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
TSANTALH TSANTALI 3000 MAKEDONIA XALKIDIKI CHALKIDIKI WHITE DRY LEYKOS XIROS SAUVIGNON BLANC ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5201021653106