Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Ωμά θαλασσινά, sushi, μαλακά τυριά και φρουτοσαλάτα. Σερβίρεται στους 6-8°C.
Terroir / Αμπελώνας
Περιοχή Περπατιάρα σε υψόμετρο 720μ. Κυρίαρχος τύπος εδάφους αργιλώδες. Στρεμματικές αποδόσεις 1000-1100 kg/στρ.
Οινοποίηση
Η παραγωγή του οίνου βάσης γίνεται με πρώιμο τρυγητό. Τα σταφύλια μετά από ψύξη, οδηγούνται άσπαστα εντός του πιεστηρίου. Το γλεύκος οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου θα ζυμωθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ακολουθεί η κλασική μέθοδος με δεύτερη ζύμωση εντός της φιάλης. Το διάστημα της δεύτερης ζύμωσης και ωρίμανσης, παρουσία της λεπτής οινολάσπης, διαρκεί τουλάχιστον 9 μήνες.
ΑΜΑΛΙΑ ΜΠΡΟΥΤ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΑΦΡΩΔΕΣ ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΤΣΕΛΕΠΟΣ TSELEPOS MANTINEIA MANTINIA PELOPONHSOS PELOPONNESE MOSXOFILERP MOSCHOFILERO LEFKOS XIROS SPARKLING METHODE TRADITIONNELLE BRUT CHAMPAGNE 5203875061007 5203875060000