Η γευσιγνωσία
Οι συνδυασμοί
Συνοδεύει ψητά λιπαρά ψάρια, κριθαρότο θαλασσινών, λευκό κρέας. Σερβίρεται στους 10-12°C.
Terroir / Αμπελώνας
Στην τοποθεσία Άσπρα Χώματα στα Φηρά σε υψόμετρο 100μ. Ηλικία αμπελώνα 60-80 ετών. Κλάδεμα κουλούρα. Παραγωγή/στρέμμα 300 kg.
Οινοποίηση
Χειρωνακτικός τρύγος μεταξύ 10-20 Αυγούστου. Προζυμωτική εκχύλιση για 6–8 ώρες πριν την πίεση. Εμβολιασμός με επιλεγμένες βιολογικές ζύμες. Λίγο πριν το μέσο της αλκοολικής ζύμωσης το κρασί μεταγγίζεται σε παλιά δρύινα γαλλικά βαρέλια 225 λίτρων, στα οποία είχε παλαιώσει Vinsanto για 10 χρόνια. Ωριμάζει για 18 μήνες με περιοδικό battonage μέχρι να εμφιαλωθεί.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ SANTORINH SANTORINI ASSYRTIKO ASYRTIKO WHITE DRY WINE ΣΑΝΤΟ ςΙΝΕΣ ΣΑΝΤΟ ςΙΝΕΣ ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΑΣΣΥΡΤΙΚΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ASSYRTIKO ASYRTIKO SANTORINH EIRHNH IRINI IRENE ΕΙΡΗΝΗ ΙΡΙΝΙ 5203885003271